Balansmanagement

Onze visie:
Meer dan rekenen

Balansmanagement is relevant voor alle bedrijfstakken en sectoren. Onze toegevoegde waarde ligt met name in het balansmanagement van kapitaalintensieve organisaties.

Onze kennis gaat verder dan accounting regels en richt zich met name op de drivers achter de waarderingen en de samenhang tussen de verschillende balansposten. Daarbij kennen wij ook het potentiële risico van een te strikt balansmanagement: een focus op de korte termijn.

Onze diensten

Balansmanagement heeft in onze ogen niet alleen een directe link met financieel risicomanagement, maar ook met ondernemerschap en lange termijn ambities van organisaties. Balansmanagement gaat verder dan een rekenmodel en wij zijn daarin graag uw strategische gesprekspartner.

Hierbij een aantal van onze diensten:

  • Scenarioanalyses
  • ALM-studies
  • Ontwikkelen balansmanagement raamwerk
  • Impactanalyse wijzigende Regelgeving
  • Multi sector analyses (wat doen ondernemingen uit een andere sector)

 

 

Vragen van klanten

Voorbeeldvragen van onze klanten:
Om te voorkomen dat ons handelen teveel bepaald wordt door de waan van de dag, hebben wij behoefte aan een gestructureerd proces waarin wij periodiek met de langere termijn bezig zijn. Kunt u ons hierbij helpen?

Wij zoeken een partij die een ALM-studie kan uitvoeren op een vernieuwende manier die echt toegevoegde waarde biedt voor de lange termijn?

Er komen wijzigingen in wet- en regelgeving. Kunt u voor ons een impactanalyse opstellen?

Onze problematiek is niet uniek. Kunt u ons helpen met inzicht te geven hoe dit in andere sectoren wordt opgelost?

Op welke wijze gaan pensioenfondsen op dit moment om met balansmanagement?

Op welke manier/manieren kunnen wij ons indekken tegen het risico van een verder dalende dekkingsgraad, terwijl tegelijkertijd het opwaartse potentieel open blijft?

Wij hebben behoefte aan inzicht in en advies over financiële risico’s, balansontwikkeling en kapitaalmanagement bij verschillende toekomstscenario’s. Kunt u ons hierbij helpen?

Kunt u ons helpen met het inzicht krijgen in de hoogte en de ontwikkeling van de solvabiliteitsratio en het waarde creërend vermogen in de toekomst.  

Wij zoeken een partij die ons kan helpen het strategisch beleggingsbeleid vast te stellen en tevens vast te leggen in een strategisch meerjarenplan. Kunt u ons daarbij helpen?

Wij willen ons hedge beleid heroverwegen en twijfelen over een dynamisch beleid. Kunt u ons daarbij assisteren?