Per 1 september 2021 start ir. Patrick Tuin CFA als senior consultant verzekeraars bij Sprenkels & Verschuren (S&V). Ook verwelkomt S&V medio oktober MSc. Lieuwe van Hoorn als consultant verzekeraars. Daarmee wordt het adviesteam voor verzekeraars van S&V verder uitgebreid.

Patrick Tuin heeft meer dan 15 jaar ervaring binnen de verzekeringssector, financial markets en asset management. De laatste vijf jaar vervulde hij binnen DNB de functie van Supervisor Expert in de Capital en Actuarial Expert Group en was hij gedetacheerd als nationaal deskundige toezicht bij de European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA). In deze functies was hij er meer verantwoordelijk voor interne modellen, Loss Absorbing Capacity of Deferred Taxes (LACDT), herverzekeringen, kapitaalmanagement en fusies en overnames. Eerder werkte hij onder andere bij ING Bank.

 

Lieuwe van Hoorn heeft ruim 3 jaar ervaring in de financiële sector als consultant bij Willis Towers Watson (WTW) en als policy advisor bij het ministerie van Financiën. Hij was bij WTW onder andere verantwoordelijk voor het modelleren van interacties binnen de Solvency II balans en advies met betrekking tot Operating Capital Generation. Daarnaast heeft hij veel ervaring in de ontwikkeling en automatisering van pricing modellen voor de automotive sector.

 

 

S&V haalt hiermee belangrijke ervaring op het gebied van het analyseren van de verzekeringsbalans, marktwaardering, risicomanagement, modellering en pricing in huis, zowel vanuit klant- als regelgeverperspectief. Jeroen Bogers, partner en teamleider verzekeraars bij S&V, over de versterking: “We zien dat ons onafhankelijke en pragmatische advies ook door verzekeraars sterk wordt gewaardeerd. Om die reden breiden we onze kennis en ervaring voor deze sector verder uit. Met daarbij onze grote expertise in de pensioensector en kennis van balansmanagement, bieden we zo meerwaarde.”

Over Sprenkels & Verschuren
S&V werkt vanuit Amsterdam en Rotterdam met zo’n 80 professionals aan complexe (maatschappelijke) vraagstukken op het gebied van pensioenen, beleggen, verzekeren en risicomanagement. Het advies voor verzekeraars richt zich op balansmanagement, risk management, productadvies en projectmanagement. De aanpak van S&V kenmerkt zich door korte lijnen, een persoonlijke benadering, professionaliteit en pragmatisme.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Bogers (06 30 725 223), Gijs Cremers (06 82 435 364) of Patrick Tuin (06 42 278 878).